Skúste pridať do svojho jedálnička fermentované potraviny, ako je kefír alebo kimči
10.02.2025
Fermentované potraviny sú skutočným darom pre naše trávenie a celkové zdravie. Obsahujú prospešné probiotické baktérie, ktoré pomáhajú vyrovnávať črevnú mikroflóru, posilňujú imunitu a podporujú lepšie vstrebávanie živín. Medzi najznámejšie patria kefír, kimči, kyslá kapusta, miso či kombucha.
Pravidelná konzumácia týchto potravín môže zlepšiť trávenie, zmierniť zápaly a dokonca pozitívne ovplyvniť náladu vďaka spojeniu medzi črevami a mozgom. Skúste do svojho jedálnička zaradiť aspoň jednu fermentovanú potravinu denne – napríklad pohár kefíru na raňajky alebo lyžicu kimči k obedu. Vaše telo sa vám poďakuje lepším trávením, silnejšou imunitou a vyššou energiou!